Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Dukla si vyšlápla na silný Přerov, po výhře 5:0 se posouvá tabulkou vzhůru

Dukla pokračuje ve zlepšených výkonech. V 16. kole navázala na svoje předchozí dvě výhry a jednoznačně porazila Přerov výsledkem 5:0. Díky domácímu vítězství se jihlavští hokejisté propracovali na průběžnou pátou příčku prvoligové tabulky.

Přerov se do utkání pustil zhurta, Sýkora ani Hejcman však domácího Brože nepřekonali. Za Duklu kontroval nebezpečnou střelou Jiránek. Ještě blíž ke vstřelení branky měl jeho spoluhráč Anděl, ten ale jen rozezvučel pravou Klimešovu tyčku. Přerovský gólman tak kapituloval až v 16. minutě, kdy se po Harkabusově pokusu nejlépe zorientoval David Tůma - 1:0. O minutu později byl náskok Jihlavských už dvojnásobný, situaci dva na jednoho vyřešil Matěj Vála střelou do bližší šibenice.  

V nastoleném trendu pokračovala Dukla i ve druhé třetině. Po jejích 54 vteřinách totiž Tůma našel nehlídaného Nicolase Werbika, který pohotově uklidil do vinglu - 3:0. I nadále počítali šance hlavně domácí. Tůmovi se dvakrát podařilo trefit tyčku, další možnosti nevyužili Skořepa a Anděl. Na 4:0 upravili červenožlutí ve 38. minutě během dvojnásobné přesilovky - Kajínek tvrdě střílel od modré, Jiránek byl první u dorážky. 

Pro soupeře nepopulárního "bůra" zajistil z dálky střílející Miha Štebih ve 42. minutě. O osudu zápasu bylo rozhodnuto, další průběh třetí třetiny navíc rozdrobilo množství vyloučených. Jisté možnosti na navýšení náskoku měl Tůma a poté Jiránek, ale skóre se už nezměnilo. Brankář Jan Brož zaznamenal druhé čisté konto v řadě.

HC Dukla Jihlava - HC Zubr Přerov 5:0 (2:0, 2:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 16. D. Tůma (Harkabus), 17. Vála (M. Hlinka), 21. Werbik (D. Tůma, T. Havránek), 38. Jiránek (Kajínek, L. Doudera), 42. Štebih (Harkabus, Werbik)

Rozhodčí: Wagner, Ondráček – Bosák, Maštalíř. Diváci: 1778.

HC Dukla Jihlava: Brož (Lundström) – J. Pohl, L. Doudera, Kajínek (A), D. Váňa, Štebih, Mareš, Štindl – Anděl, Skořepa (C), Pekr – D. Tůma, Werbik, T. Havránek – Harkabus, M. Hlinka, Jiránek (A) – Vála, Hrníčko, D. Čermák.

HC Zubr Přerov: Klimeš (27. Šurý) – Pala (A), Čáp, R. Černý, Zbořil, Padrnos, Malina – T. Doležal, T. Sýkora (C), Š. Kratochvíl – Moučka, Pšurný, Sikora – Goiš, Hejcman, Navrátil – Mašín, Václavek.

 

 

Štítky Dukla Jihlava, Přerov, první liga, výhra, HC Dukla Jihlava, HC Zubr Přerov, David Tůma, Jan Brož, anděl, Miha Štebih, Joseph Pohl

Dukla si vyšlápla na silný Přerov, po výhře 5:0 se posouvá tabulkou vzhůru | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.