Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Venku to nejde. Dukla prohrála v Třinci 3:0 a je předposlední

Zatím dosti chudou sbírku dvou bodů z venkovních hřišť hokejisté Dukly Jihlava v neděli nerozšířili. V rámci šestnáctého kola hokejově extraligy zajížděli na led silného Třince a papírový favorit utkání ovládl. Moravskoslezský celek zvítězil 3:0 a rozhodl o tom, že mužstvo z Vysočiny zůstane patnácté.

Třinec vstoupil do zápasu aktivně a rychle si začal vypracovávat zajímavé šance. Po chybě obrany se do úniku dostal Adamský, Voldenovu branku ale minul. Další rána Linharta orazítkovala hostující tyč. Ve 13. minutě se už skóre měnilo, kdy od modré pálil Musil a Tomáš Marcinko s pomocí brankové konstrukce tečoval na 1:0. Největší možnost Dukly měl Zálčík, který trefil Hrubcovo rameno.

Z druhé třetiny uběhlo něco přes dvě minuty, když domácí zvýšili. Do dobré práci ve středním pásmu posunul Chmielewski na Martina Růžičku, který na Voldena vyzrál backhandovou kličkou - 2:0. Několik centrimetrů od snížení byla Dukla po střele Žálčíka, puk kutálející se do branky však do bezpečí odpálil bek Doudera. Na druhé straně se vytáhl Volden při pokusech Hrni a Krajíčka.

Další zajímavou šanci Jihlavy si připsal Seman, z mezikruží však nechal vyniknout Hrubce. A vzápětí bylo o dělbě bodů rozhodnuto, když si David Ciencala přebral puk a z hranice kruhu vyslal lehkou střelu, která Voldenovi přes lapačku zapadla do sítě - 3:0. Oceláři pak už kontrolovali hru. Čisté konto mohl v samotném závěru pokazit, ale ani akce dva na jednoho Jihlavě ke vstřelení branky nestačilo.

HC Oceláři Třinec - HC Dukla Jihlava 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 13. Marcinko (D. Musil, Dravecký), 23. Martin Růžička (Chmielewski, Marcinko), 53. Cienciala (M. Doudera, Krajíček).

Rozhodčí: Jan Hribik, Daniel Pražák – Jiří Gebauer, Vít Lederer.

HC Oceláři Třinec: Hrubec (Strmeň) – M. Doudera, Krajíček (C), D. Musil, Roth, Linhart, Jank – Dravecký, Marcinko, Martin Růžička (A) – Adamský (A), Polanský, Svačina – Hrňa, Rákos, Irgl – Cienciala, M. Kovařčík, Kvasnica – Chmielewski.

HC Dukla Jihlava: Volden (Škarek) – Suchánek, de la Rose, J. Zdráhal, Bryhnisveen, Ulrych, Šidlík, Váňa – Jiránek, Skořepa (A), T. Kubalík – Rys, F. Seman, Čachotský (C) – Anděl, M. Hlinka, Žálčík – Diviš (A), R. Hubáček, Macík.

 

    

Foto Facebook HC Dukla Jihlava

Štítky HC Oceláři Třinec, FK Dukla Praha, FC Vysočina Jihlava, HC Dukla Jihlava, Tomáš Marcinko, Martin Růžička, Jiří Gebauer, Jan Hribik, Vít Lederer

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Venku to nejde. Dukla prohrála v Třinci 3:0 a je předposlední | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.