Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Dukla si vyšlápla na Spartu a po třech porážkách si připisuje cennou výhru

Třikrát a dost. Hokejisté Dukly Jihlava zastavili neúspěšnou sérii proher domácí výhrou nad Spartou. V předehrávce 15. kola tým z Vysočiny po první třetině prohrával, ale zlepšeným výkonem obrátil průběh utkání až ke konečné výhře 4:2. V neúplné extraligové tabulce je Dukla jedenáctá.

Dukla začala náporem, ten byl však rychle utlumen Lukášem Klimkem, který v 5. minutě pronikl po levé straně backhandem zasunul puk mezi Šakrkovy betony. Sparta po vstřeleném převzala iniciativu a po zbytek první třetiny byla lepší. Skrumáž v brankovišti však domácí přežili, podobně jako příležitost Pecha, který před odkrytou brankou nedokázal zkrotit kotouč.

Jihlava se po přestávce zvedla, Anděl nastřelil tyč, Hubáčkův manévr byl také celkem nebezpečný. Hranice mezi dvoubrankovým vedením a vyrovnaným stavem někdy velice tenká. Přesvědčil se o tom sparťan Říčka, který v úniku nevyzrál na Škarka a za minutu Dukla srovnala. Ve 34. minutě zavezl puk do pásma Anděl, předal ho Michalu Hlinkovi, který z mezikruží pálil přesně nad rameno Honzíka - 1:1.

Pak se začaly dít věci. Po hrubé chybě v rozehrávce oslovil Reichenberg Jiří Smejkala, který si počínal zkušeně a vrátil vedení Pražanům. 29 vteřin poté nabil Jiránek Eriku de la Rosemu, jehož pumelice se zastavila až ve sparťanské síti - 2:2. Ještě veseleji bylo v poslední minutě druhé třetiny, kdy do nahození stejného hráče vložil hůl Josef Skořepa a rozveselil domácí fanoušky potřetí.

Červenožlutí byli aktivní i v poslední třetině. Klinka střílel nad a Šidlíkův pokus nejistě vyrazil střídající Aittokallio. Ve 45. minutě se domácí dostali do vedení 4:2. Při velmi pěkné akci si dobře vyhověli Kubalík se zakončujícím Tomášem Jiránkem, který byl po zápase vyhlášen nejepším hráčem Dukly. Sparta se na nápor zmohla, ale s výsledkem nepohnula.

HC Dukla Jihlava - HC Sparta Praha 4:2 (0:1, 3:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 34. M. Hlinka (Anděl), 38. de la Rose (Jiránek), 40. Skořepa (de la Rose), 45. Jiránek (T. Kubalík) – 5. Klimek, 38. Smejkal (Reichenberg).

Rozhodčí: Šír, Mrkva – Lederer, Hanzlík. Diváci: 5034.

HC Dukla Jihlava: Škarek (Volden) – Suchánek, de la Rose, J. Zdráhal, Ulrych, Šidlík, Váňa, Bryhnisveen – Jiránek (A), Skořepa, T. Kubalík – Rys, F. Seman (C), Čachotský – Anděl, M. Hlinka, Žálčík (A) – Diviš, R. Hubáček, Macík.

HC Sparta Praha: Honzík (41. Aittokallio) – T. Pavelka, Tomáš Dvořák, Mikuš, Kalina, Piskáček, Zámorský – Saponari, Pech, Forman – Klimek, J. Hlinka (C), Smejkal – Říčka, P. Vrána (A), Uher – Kumstát (A), Reichenberg, Kudrna.

Foto Facebook HC Dukla Jihlava

Štítky HC Dukla Jihlava, HC Sparta Praha, Kraj Vysočina, Michal Hlinka, Tomáš Jiránek, Lukáš Klimek, Jiří Smejkal, Josef Skořepa, Liberec, Tomáš Dvořák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dukla si vyšlápla na Spartu a po třech porážkách si připisuje cennou výhru | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.