Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Dukla se na ledě mistra rvala statečně, nakonec ale Brnu podlehla 4:2

Dukla Jihlava zavítala v rámci sedmého kola extraligy na led brněnské Komety a očekávala se snadná záležitost. Mistr sice vedl 3:0, tým z Vysočiny se ale zvedl a zápas zdramatizoval. Na body to nakonec nebylo, Brno svého soupeře nakonec porazilo 4:2.

V úvodu sice vystrašil domácí Bryhnisveen, ale netrvalo dlouho a Brno vedlo. V 8. minutě projel útočným pásmem Němec a naservíroval puk do jasné pozice Tomáši Vincourovi - 1:0. O čtyři minuty bylo vedení Komety dvojnásobné, z kruhu mohutně napřáhl Ondřej Němec a jeho rána byla nejen tvrdá, ale i ukázkově přesná. 

Na další branku si diváci počkali do 23. minuty a opět měli radost modrobílí. Velký tlak, při kterém zazvonila i tyč jihlavské branky, nakonec v gól přetavil Martin Dočekal, který zužitkoval nabídku od Vincoura - 3:0. Dukla ale zbraně nesložila, ve 28. minutě dostal puk do brankoviště Suchánek a ve skrumáži byl nejdůraznější Radoslav Macík - 3:1. Kontrovat mohl Čermák, ale tváří v tvář Voldenovi trefil rameno Seveřana. Snížit na rozdíl jednoho gól potom mohl Rys, u tyče si však na něj počíhal Čiliak.

V úvodu třetího dějství trefil brněnský Hruška tyč, následnou střelu Erata pokryl jihlavský gólman. A tak se Dukla podařilo zápas zdramatizovat - Kubalíkův pokus ještě Čiliak vytěsnil, v 51. minutě se ale ve střelecké pozici ocitl Petr Šidlík a jeho střela prošla pod rukou domácího brankáře až do sítě - 3:2. V závěru se Jihlava pokusila o hru bez brankáře, avšak to pouze posloužilo domácímu Dočekalovi k potvrzení brněnské výhry 4:2.

HC Kometa Brno - HC Dukla Jihlava 4:2 (2:0, 1:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 8. Vincour (O. Němec), 11. O. Němec (L. Čermák), 23. Dočekal (Vincour), 59. Dočekal – 28. Macík (Suchánek, Jiránek), 51. Šidlík (T. Kubalík, R. Hubáček).

Rozhodčí: Hejduk, Úlehla – Jindra, Špůr. Diváci: 7700 (vyprodáno).

Brno: Čiliak (Vejmelka) – Gulaši, J. Krejčík, Barinka, O. Němec (A), Bartejs, Štencel, F. Král – T. Svoboda, Hruška, M. Erat – Zaťovič (A), V. Němec, Haščák – Dočekal, L. Čermák (C), Vincour – Mallet, Nahodil, H. Zohorna.

Jihlava: Volden (Škarek) – J. Zdráhal, Šidlík, Suchánek, E. de la Rose, Ulrych, Bryhnisveen, Váňa – Rys, Čachotský (C), T. Kubalík – Jiránek, F. Seman (A), Macík – Anděl, Hlinka, Žálčík – Diviš (A), R. Hubáček, Protasenja.

Foto Facebook HC Kometa Brno

Štítky FC Zbrojovka Brno, FK Dukla Praha, FC Vysočina Jihlava, Ondřej Němec, HC Kometa Brno, HC Dukla Jihlava, Martin Dočekal, Petr Šidlík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dukla se na ledě mistra rvala statečně, nakonec ale Brnu podlehla 4:2 | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.