Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Přestřelka na východě Čech body nepřinesla. Dukla prohrála v Pardubicích 7:5

Nevídaných dvanáct gólů padlo v pátečním zápase šestého kola hokejové extraligy v Pardubicích. Hostující Dukla Jihlava jich inkasovala rovných sedm a podruhé odchází z extraligového ledu bez bodu. V neúplné tabulce nejvyšší soutěže jí patří desáté místo.

Jihlavě se vstup do zápasu vydařil, když se hned ve 2. minutě z dorážky prosadil Lukáš Žálčík. Pak ale Pardubice spustily nevídanou kanonádu. Hned o minutu později procpal puk za Škarka Sacha Treille, v 7. minutě přetavil velký tlak domácích v gól Petr Sýkora - 1:2.

Další branky na sebe nenechaly dlouho čekat, v rychlém ledu za sebou skóroval Tomáš Mojžíš a Ján Sýkora. Hrůzný průběh první třetiny pro hosty zmírnil Radek Hubáček, který tečoval střelu de la Rose od modré - 4:2.

Brankostroj se ve druhé dějství zadrhnul. Jihlava se dostala zpět do hry a několikrát donutila Kacetla k dobrým zákrokům. Ten nakonec nestačil na povedený backhand Filipa Semana ze 37. minuty.

Dukla svoje zmrtvýchvstání dokonala na začátku třetí třetiny. Richard Diviš obdržel přihrávku od Anděla a přesně zacílil nad rameno pardubického brankáře. Dobrá nálada ale hostům dlouho nevydržela. Po velké skrumáři si ve 49. minutě nejdůrazněji počínal David Tomášek, tři minuty poté dorazil během přesilovky skákavý kotouč do branky Martin Kaut.

Po další dorážce Tomáška to bylo 7:4 pro Pardubice a o majiteli třech bodů bylo rozhodnuto. Rysův gól v závěru už byl pouze jihlavskou labutí písní.   

HC Dynamo Pardubice - HC Dukla Jihlava 7:5 (4:2, 0:1, 3:2)

Branky a nahrávky: 3. Treille (Tomášek, Trončinský), 7. P. Sýkora (Perret, Bojko), 10. Mojžíš (Hunkes, Poulíček), 13. J. Sýkora (Rolinek, Trončinský), 49. Tomášek (Vondráček, Treille), 52. M. Kaut (Wishart, Cardwell), 55. Tomášek (Cardwell, Wishart) – 2. Žálčík (J. Zdráhal), 15. R. Hubáček (E. de la Rose, Jiránek), 37. F. Seman (Jiránek, E. de la Rose), 42. Diviš (Žálčík, Anděl), 58. Rys.

Rozhodčí: Svoboda, Hribik – Frodl, Komárek. Diváci: 7 277.

Pardubice: Kacetl (Martin Růžička) – Cardwell, Wishart, Čáslava, Trončinský, Mojžíš, Hunkes, Holland – J. Sýkora, Dušek, Rolinek – M. Kaut, Tomášek, Treille – P. Sýkora, Bojko, Perret – Vondráček, Poulíček, Beran.

Jihlava: Škarek (Volden) – E. de la Rose, Suchánek, Šidlík, Bryhnisveen, J. Zdráhal, Kajínek – T. Kubalík, Váňa, R. Hubáček – Jiránek, Čachotský, F. Seman – Rys, Žálčík, Hlinka – Anděl, Macík, Diviš – Protasenja.

 

Foto www.hcdukla.cz

Štítky FK Pardubice, FK Dukla Praha, Česko, David Tomášek, HC Dukla Jihlava, Extraliga ledního hokeje, FC Vysočina Jihlava, Petr Sýkora, Tomáš Mojžíš, Ján Sýkora

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přestřelka na východě Čech body nepřinesla. Dukla prohrála v Pardubicích 7:5 | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.