Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Poprvé za tři body! Dukla předvedla proti Zlínu fantastický obrat

Jihlavští hokejoví fanoušci byli v neděli podvečer svědky krásného hokejového obratu. Přestože Dukla v pátém kole hokejové extraligy po dvou třetinách proti Zlínu prohrávala 0:2, závěrečná část patřila červenožlutým. Ti tak poprvé v obnovené extraligové premiéře berou výhru za tři body.

Dukla v úvodu zápasu spustila slušný kolotoč v pásmu Zlína, nejblíže měl ke gólu Hlinka, Kašík jeho pokus kryl. Jakmile se hosté z tlaku vymanili, udeřili. V 6. minutě předal kotouč Zdeňku Okálovi, který se prodral ke Škarkovi a mezi jeho betony otevřel skóre utkání. Hosty vedení uklidnilo, naopak kombinace Jihlavy utrpěla. Do konce první třetiny měl největší příležitost Zlín po střele Ference, domácí brankář si však poradil.

Na rozdíl dvou branek zvýšil v přesilovce Jiří Ondráček, který ve 27. minutě šikovně sklepl Matějíčkovo nahození od modré čáry. V tu chvíli se jihlavští hokejisté dostali do křeče a přestože se snažili, přes pozorně bránící obranný val soupeře se prosazovali velice těžce.

Přesto si na začátku třetího dějství dokázali vynutit tlak. Rezultovalo z toho několik vyloučení i dvojnásobné přesilovky. Ve velké šanci střílel do boční sítě Čachotský. Domácí kapitán však zdánlivě nekonečné obléhání zlínské branky přece jenom ukončil. Ve 48. minutě totiž vložil hůl do Suchánkovy střely a snížil na 1:2. Povzbuzená Dukla se i nadále tlačila do útoku. V 56. minutě nahodil z dálky de la Rose a Filip Seman si na brankovišti počínal nejšikovněji – 2:2. Fantastický obrat dokonal Lukáš Anděl, který se v 59. minutě zmocnil puku a tváří v tvář Kašíkovi nezaváhal – 3:2.   

HC Dukla Jihlava - Aukro Berani Zlín 3:2 (0:1, 0:1, 3:0)

Branky a nahrávky: 48. Čachotský (Suchánek, E. de la Rose), 56. F. Seman (E. de la Rose), 59. Anděl (Suchánek) – 6. Okál (Ferenc, O. Horák), 27. J. Ondráček (Matějíček, Honejsek).

Rozhodčí: Kubičík, Šír – Barvíř, Blümel.

Jihlava: Škarek (Volden) – E. de la Rose, Suchánek, Šidlík, Bryhnisveen, J. Zdráhal, Kajínek – Macík, J. Skořepa, Jiránek – Čachotský, F. Seman, Rys – Žálčík, Hlinka, Anděl – Protasenja, R. Hubáček, Diviš – Váňa.

Zlín: Kašík (Štůrala) – Matějíček, Řezníček, Ferenc, Freibergs, Žižka, Padrnos, O. Horák – Okál, Šťastný, Kubiš – Roberts Bukarts, Honejsek, Rihards Bukarts – J. Ondráček, P. Sedláček, O. Veselý – Popelka, M. Kratochvíl, Illo.

 

Foto Facebook HC Dukla Jihlava

Štítky FC Fastav Zlín, FK Dukla Praha, Extraliga ledního hokeje, Jiří Ondráček, FC Vysočina Jihlava, PSG Zlín, HC Dukla Jihlava, Roberts Bukarts, Rihards Bukarts

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Poprvé za tři body! Dukla předvedla proti Zlínu fantastický obrat | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.