Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Ani ve čtvrtém přípravném zápase to nevyšlo. Dukla Jihlava podlehla Olomouci 1:2

Ani ve čtvrtém přípravném zápase před nadcházejícím ročníkem extraligy nebyli hokejisté Dukly Jihlavy úspěšní. Na Horáckém zimním stadionu v úterý podlehli Olomouci po výsledku 1:2.

V prvním dějství měli blíže ke vstřelení branky domácí. Z úhlu to zkoušel osamocený Anděl, vychytal ho ale Matoušek. Chvíli před sirénou oslovil Čachotský Zemana, tomu ale puk na poslední chvíli přeskočil hokejku.

Hned v úvodu druhé třetiny ale červenožlutí mohli radovat. Ve 22. předal Čachotský Adamu Zemanovi, jehož křižná střela se zatřepala až v olomoucké síti - 1:0. Odpověď hostů na sebe nenechala dlouho čekat, když ve 27. minutě Hanáci přečíslili jihlavskou obranu a přestože Škarek nejprve vychytal Galvase, dorážka Jiřího Řípy skončila s přispěním tyčky za brankovou čarou - 1:1. Domácí se snažili vzít si vedení zpátky, šance Anděla a Zemana ale skončily nevyužity.

Druhou branku vstřelila Olomouc už po 31 vteřinách třetí třetiny. Po Eberleho přihrávce se kolem branky obtočil Kevin Sunher a zasunul kotouč pod Škarkovy betony - 1:2. Nedaleko ke srovnání měl Diviš, jeho pokus ale proletěl nad břevnem. A i když tečovaná Skladaného střela nadělala jihlavskému brankáři problémy, skóre se do 60. minuty již neměnilo.

 K přípravným zápasům pravidelně patří i prodloužení tři na tři. I v těch byla Olomouc úspěšnější, když se do černého trefil Petr Strapáč. Naopak v samostatných nájezdech si dovedněji počínali domácí, když rozhodující nájezd proměnil Richard Diviš.

HC Dukla Jihlava - HC Olomouc 1:2 (0:0, 1:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 22. Zeman (Čachotský), – 27. Řípa (Staněk, Galvas), 41. Sundher (Eberle).

Rozhodčí: Hejduk, Pešina – Rampír, Polák.

Jihlava: Škarek (Volden) – Šidlík, Suchánek, Bryhnisveen, Zdráhal, De La Rose, Ulrych, Kajínek – Žalčík, Skořepa, Půža – Čachotský, Zeman, Surovka – Protasenja, Seman, Anděl – Čermák, Diviš.

Olomouc: Matoušek (Falter) – Škůrek, Vyrůbalík, Ondrušek, Houdek, Galvas, Staněk – Skladaný, Knotek, Laš – Eberle, Sundher, Burian – Strapáč, Řípa, Holec – Jergl, Rác, Macuh. 

Foto Facebook HC Dukla Jihlava

Štítky SK Sigma Olomouc, HC Dukla Jihlava, anděl, Richard Diviš, Petr Strapáč, FC Vysočina Jihlava, HC Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ani ve čtvrtém přípravném zápase to nevyšlo. Dukla Jihlava podlehla Olomouci 1:2 | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.