Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

První domácí přípravný zápas Dukla Jihlava nezvládla, od Komety dostala pět gólů

Celkově druhý, první domácí přípravný zápas hokejistům Dukly Jihlava nevyšel. V dlouho očekávaném střetnutí dvou historicky nejúspěšnějších celků podlehla před výbornou kulisou úřadujícímu mistru extraligy Kometě Brno 1:5.

Dukla se nestačila ani rozkoukal a už prohrávala. V 51. vteřině Hynek Zohorna naservíroval puk Martinu Zaťovičovi, který otevřel skóre. Po chvíli ve vyložené šanci promáchl Vincour, ale k navýšení vedení Komety došlo okamžitě poté, když ve 4. minutě přesně zamířil Jan Süss. Až po druhé inkasované brance se domácí dostali do hry, několikrát se do zakončení dral Macík, zajímavá byla i šance Kajínka. Na konci prvního dějství neproměnil trestné střílení brněnský Král, ale i tak stihla Kometa třetí gól do přestávky, když De la Rose velkou chybou vyzval Tomáše Svobodu, kterž se nemýlil - 0:3.

Tým z Vysočiny vypadal během druhé třetiny lépe než v první. Hned v úvodu vyzkoušel pozornost Vejmelky Anděl, o chvilku později se mohli červenožlutí už zaradovat, když po akci Diviše zakončoval do prázdné Radek Hubáček. Snížení byl poté blízko Semorád, na druhé straně střídajcí Škarek vychytal Radima Zohornu. Další šanci už ale zabránit nedokázal, když ve 37. minutě narýsoval Süss přihrávku na Martina Dočekala, který trefil přesně - 1:4.

První šance třetí třetiny si připsala Jihlava, když Semorádova střela proskákala přes brankoviště soupeře. Naopak pátou branku po další chybě v rozehrávce vstřelila Kometa, když ve 45. střílel v úniku přesně mezi betony Martin Zaťovič. Jihlavský Škarek pak ještě do konce zápasu zlikvidoval možnosti Vincoura a Horkého.

HC Dukla Jihlava - HC Kometa Brno 1:5 (0:3, 1:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 22. Hubáček (Diviš) – 1. Zaťovič (Zohorna H.), 4. Süss (Zohorna R.), 19. Svoboda, 37. Dočekal (Süss, Mlynář), 45. Zaťovič (Král).

Rozhodčí: Hejduk, Jeřábek – Polák, Rampír. Diváci: 3433.

Dukla Jihlava: Kořenář (32. Škarek) – Půža, Váňa, Suchánek, Bryhnisveen, Zdráhal, De La Rose, Ulrych, Kajínek – Macík, Skořepa (A), Jiránek – Čachotský (C), Seman, Zeman – Žalčík, Anděl, Semorád – Čermák, Hubáček, Diviš.

Kometa Brno: Vejmelka (Čiliak) – Krejčí, Němec, Gulaši, Mikyska, Bartejs, Král, Vágner – Svoboda, Hruška, Vincour – Zaťovič, Nahodil, Zohorna – Horký, Dočekal, Süss – Mlynář.

  

Foto Facebook HC Dukla Jihlava

Štítky HC Dukla Jihlava, HC Kometa Brno, Jan Süss, Martin Zaťovič, Radim Zohorna, Tomáš Svoboda, Martin Dočekal, FC Vysočina Jihlava, FK Dukla Praha, Hynek Zohorna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

První domácí přípravný zápas Dukla Jihlava nezvládla, od Komety dostala pět gólů | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.