Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Vydařený vstup do baráže! Dukla Jihlava otočila duel v Karlových Varech a bere tři body

Vydařený vstup do prolínací soutěže zaznamenali hokejisté Dukly Jihlava. V dramatickém úterním zápase na ledě Karlových Varů sice dlouho prohrávali, ale dvěma slepenými góly strhli vítězství a důležité tři body pro sebe. Dukla se o průběžnou první příčku dělí s Českými Budějovicemi, které uspěly 2:1 v Pardubicích.

Do první velké šance se dostal domácí Gríger, který jen těsně minul Svobodovu branku. Branku ale Karlovy Vary slavily až v 11. minutě, kdy obránce Martin Rýgl během přesilovky propálil vše, co mu stálo v cestě. Náskok mohl navýšit Rachůnek, z ideální pozice netrefil. Závěr třetiny už patřil Jihlavě, Čachotský nejprve pohrdnul odkrytou brankou, ale Seman ve 20. minutě proměnil nájezd frefou mezi Závorkovy betony.

Ve druhé třetině měli hosté štěstí, Beránkova rána po orazítkovala tyčku a brankovou čáru nepřešla. Následně nebyla Energii uznána branka kvůli postavení hráče v brankovišti. Vedoucího gólu se Vary dočkaly ve 34. minutě, když během početní výhody nabil Sičák Václavu Skuhravému a ten prostřelil Svobodu - 2:1. Ale i do konce druhé třetiny stačila Dukla vyrovnat. Ve 36. minutě se ujal puku Jiří Říha a přes Závorkovu lapačku doskákal až do sítě.

Důležitý zákrok proti Semanovi předvedl Závorka a na druhé straně zachytil Ondřej Beránek chybnou rozehrávku Dukly a okamžitě vypálil - 3:2. Euforii domácích mohl podpořit Flek, Svoboda se zaskvěl. Zápas měl nakonec nečekané rozuzlení. Při hře čtyři na čtyři se v 53. minutě prosadil krásnou střelou od modré Vlastimil Bilčík a v pokračující přesilovce strhl zápas na svoji stranu přesnou ráno zápěstí jen o necelé dvě minuty pozdějí Tomáš Kaláb! Karlovarskou power play už Jihlavští přežili a slaví velmi cenné tři body do tabulky baráže.

HC Energie Karlovy Vary - HC Dukla Jihlava 3:4 (1:1, 1:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 11. Rýgl (Skuhravý, Kindl), 34. Skuhravý (Sičák, Kindl), 46. O. Beránek (Flek) – 20. Diviš (J. Říha), 36. J. Říha, 53. Bilčík (Jergl), 55. Kaláb (Šidlík, Zeman).

Rozhodčí: Pešina, Úlehla – Brejcha, Suchánek. Diváci: 3058.

Karlovy Vary: Závorka (Honzík) – M. Rohan, Sičák, Harant, Baránek, Tomáš Dvořák, Rýgl, Weinhold – T. Rachůnek, Gríger, Mikulík – Vachovec, Skuhravý, Kindl – Harkabus, Tuominen, V. Tomeček – O. Beránek, Dušek, Flek – Davídek.

Jihlava: M. Svoboda (Škarek) – Kajínek, J. Říha, Dundáček, Bilčík, Šidlík, Kaláb, Půža – Diviš, J. Skořepa, Důras – Anděl, Hubáček, Jiránek – Zeman, F. Seman, Čachotský – Jergl, Březina, Danišovský.

Foto www.hcdukla.cz

Štítky HC Energie Karlovy Vary, HC Dukla Jihlava, FK Dukla Praha, SK Dynamo České Budějovice, FK Pardubice, Ondřej Beránek, Jiří Říha, Martin Rýgl, Vlastimil Bilčík, FC Vysočina Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vydařený vstup do baráže! Dukla Jihlava otočila duel v Karlových Varech a bere tři body | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.