Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Vítězná série je u konce. Dukla Jihlava neodolala drtivému kladenskému závěru a podlehla 5:2

Každá vítězná série jednou končí. Hokejisté Dukly Jihlava si devětkrát za sebou užívali slastné pocity vítězů, v pondělí večer jim ale přáno nebylo. Proti silnému Kladnu utrpěli porážku 5:2 a před svým dnešním soupeřem se týmu z Vysočiny náskok na druhém místě smrskl na pouhý jeden bod.

Kladno se dostalo do vedení v 16. minutě, kdy si na Machačovu nahrávku najel David Růžička a poslal puk za Škarkova záda. Ještě do první sirény bylo vyrovnáno. Ve 20. minutě se o to postaral Jiří Říha, který od modré čáry potvrdil pozici nejlepšíh ostřelce jihlavské týmu - 1:1. 

Zpátky do vedení se domácí dostali ve 24. minutě, kdy v přečíslení dva na jednoho našel Zikmund najíždějícího Jiřího Cetkovského, který se trefil přesně pod horní tyčku. Blízko ke zvýšení náskoku měla zmíněná dvojce o chvíli později, ale Škarkovy betony byly na místě. Mladý jihlavský brankář měl potom štěstí, když Klozova dělovka jen orazítkovala jeho tyč. Poslední velkou možnost druhého dějství si připsal jihlavský Anděl, ten se ale před odrytou brankou Kladna špatně zorientoval nemířil přesně.

Třetí třetina nabídla mnoha zajímavých momentů. Po chybné rozehrávce se na Škarka řítil Strnad, našel ovšem připravenou lapačku. Na druhé straně si úspěšněji počínal Lukáš Anděl. Na konci přesilovky v 51. převzal kotouč a povedenou střelou na vzdálenější tyč překonal Hanuljaka v brance domácích. Hned vzápětí mohl odpovědět Ton, těsně však přestřelil.

Jeho ani celé Kladno to ale příliš mrzet nemuselo. Zkušený útočník se totiž v 54. minutě hbitě protáhl před jihlavského gólmana a s přehledem zavěsil - 3:2. A domácí nepolevovali, hned v další minutě předvedl precizní blafák Peter Jánský a bylo to 4:2. Posledním hřebíčkem do rakve hostů byla Ptáčkova pumelice do víka z 58. minuty.  

HC Rytíři Kladno - HC Dukla Jihlava 5:2 (1:1, 1:0, 3:1)

Branky a nahrávky: 16. D. Růžička (Machač, Tenkrát), 24. Cetkovský (Zikmund, J. Drtina), 54. Ton (Machač, Tenkrát), 55. Jánský (Zikmund, J. Kloz), 58. Ptáček (J. Kloz, J. Drtina) – 20. Říha (Diviš, Jergl), 51. Anděl (Diviš, Dundáček).

Rozhodčí: Wagner – Kajínek, Bosák. Diváci: 2010.

Kladno: Hanuljak (Cikánek) – P. Hořava (A), J. Drtina, D. Růžička, Zelingr, Ptáček (A), Ulrych, Repe – Tůma, Burger (C), J. Kloz – Jánský, R. Přikryl, Strnad – Ton, Machač, Tenkrát – Gratton, Zikmund, Cetkovský.

Jihlava: Škarek (M. Svoboda) – Říha, Kajínek, Bilčík, Dundáček, Šidlík, Půža, Dobrovolný (C) – Důras, F. Seman (A), Jergl – Březina, Diviš, Anděl – Čachotský (A), Skořepa, Zeman – Szathmáry, Stoklasa, Jícha.

Foto www.hcdukla.cz

Štítky HC Dukla Jihlava, Rytíři Kladno, Kraj Vysočina, David Růžička, Jiří Říha, Peter Jánský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vítězná série je u konce. Dukla Jihlava neodolala drtivému kladenskému závěru a podlehla 5:2 | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.