Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Vítězná série pokračuje! Dukla Jihlava ovládla třetí třetinu a veze cennou výhru z Benátek nad Jizerou

Příjemná vítězná série hokejové Dukly stále trvá. V zápase 42. kola první ligy si tým z Vysočiny vyšlápl na Benátky nad Jizerou. Přestože stav byl ještě po dvou třetinách nerozhodný, brankami Šidlíka a Březiny z posledního dějství překlopila Dukla výhru na svoji stranu. Po výsledku 4:2 se Jihlava drží na druhé příčce tabulky, na první České Budějovice po dnešku ztrácí čtyři body.

Do vedení se jako první dostaly Benátky. V 9. minutě vyřešil Jiří Černoch přečíslení dva na jednoho rychlou ranou nad Škarkovu lapačku - 1:0. Radost domácích ale netrvala dlouho. Jen o dvě minuty později si Josef Skořepa přijal v rychlosti vynikající přihrávku od Šidlíka a sám před Halászem zvolil neomylně řešení. Do přestávky mohl ještě s průběžným stavem pohnout benátecký Husa, ale ve vyložené pozici se mu střela nepovedla.

Severočeský tým začal zhurta i druhou třetinu. Hrabíkem nahozený puk skončil po teči na Škarkově spojnici, těsně mimo skončilo i následné snažení Husy. Dukla o sobě dala vědět Jerglovou střelou do Halászových betonů. Ve 29. minutě se vyhrály benátečtí útočníci několik soubojů v útočném pásmu, puk se dostal na zapomenutého Adama Dlouého, který ho uklidil přesně k pravé tyči - 2:1. I tentokrát se Dukla rychle vzpamatovala, za tři minuty si na přesnou přihrávku od zadního mantinelu si najel Tomáš Čachotský a vyrovnal.  

Vedení na svoji stranu strhla Dukla v úvodu třetí periody. Přesilovkovou kombinaci zakončil tvrdou střelou od modré Petr Šidlík a s přispěním tyčky se kotouč dostal za brankovou čáru. Chvilku po něm mohl jihlavský náskok navýšit Skořepa, ale Halász se vytasil s velmi dobrým zákrokem.

Poté po rychlé kombinaci Jergla s Březinou střílel druhý jmenovaný, vše vyřešil rozklel domácího golmana. Jihlavský útočník si ale spravil chuť v 55. minutě. Domácí obrana jej nechala před brankou zcela pozapomenutého a pro útočného šikulu nebyl problém pečetit výhru v poměru 2:4. Hosté potom ještě pohrdli několika možnostmi na zvýšení náskoku.

HC Benátky nad Jizerou - HC Dukla Jihlava 2:4 (1:1, 1:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 9. Černoch (J. Havel, Mikliš), 29. A. Dlouhý (Víšek) – 11. Skořepa (Říha, Šidlík), 32. Čachotský (Šidlík, Zeman), 43. Šidlík (Říha, Zeman), 55. Březina (Diviš, Anděl).

Rozhodčí: Přikryl – Kis, Špringl ml. Diváci: 280.

Benátky nad Jizerou: Halász (Hosnedl) – Husa, Kolmann, Bednář, Mikliš, Plutnar, Havlín, Pastor, Kočí – Pospíšil, Lakatoš, D. Špaček – A. Dlouhý, Chrtek, Víšek – J. Havel, Hrabík, Černoch – Hrníčko, Volf, Bittner.

Jihlava: Škarek (M. Svoboda) – Kajínek, Říha, Půža, Bilčík, Kaláb, Šidlík, Dobrovolný, Szathmáry – Jergl, F. Seman, Důras – Stoklasa, Diviš, Březina – Zeman, Skořepa, Čachotský – Anděl, Jícha.

Foto www.hcdukla.cz

Štítky HC Benátky nad Jizerou, FK Dukla Praha, Petr Šidlík, FC Vysočina Jihlava, HC Dukla Jihlava, SK Dynamo České Budějovice, Jiří Černoch, Josef Skořepa, Benátky nad Jizerou, Tomáš Čachotský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vítězná série pokračuje! Dukla Jihlava ovládla třetí třetinu a veze cennou výhru z Benátek nad Jizerou | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.