Počasí dnes4 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Dukle Jihlava se daří i venku, v Prostějově triumfovala po výsledku 5:2

Po dvou vítězstvích na domácím hřišti bodovala Dukla Jihlava i venku. V rámci 40. kola první ligy vyhrála na ledě Prostějova poměrem 5:2. Tým z Vysočiny v zápase ani jednou neprohrával a více méně si v poklidu dokráčel k dalšímu bodovému zisku. Nyní ze třetího místa ztrácí bod na Kladno, navíc má zápas k dobru.

Jihlava se do vedení dostala v 17. minutě po přesilovkové trefě Aleše Jergla od modré čáry. Těsně před pauzu mohl vedení hostů zvýraznit Anděl, ale tváří v tvář Kantorovi neuspěl. 

Prostějov měl blíko ke vstřelení branky v úvodu druhé třetiny, ale Luňák v dobré pozici přestřelil. Ve 26. minutě Jihlavští ztrestali chybu v rozehrávce domácích - po Jerglově pasu zakončil gólově brejk Michal Důras a zvýšil na 0:2. Do kontaktu se Jestřábi dostali ve 35. minutě, kdy Rudovského Škarkem vyraženou střelu pohotově doklepl Martin Novák.

Krásný hokejový moment byl k vidění ve 42. minutě, kdy Aleš Jergl v signalizované výhodě projel celé kluziště a zasunul puk za Kantora - 1:3. Domácí ještě odpověděli přesilovskou ránou Jana Rudovského, ale závěr patřil červenobílým. Ve 49. minutě byl na ´dvakrát úspěšný Jiří Říha a skóre v 57. minutě uzavřel Filip Seman po pěkné přihrávce Kajínka. 

LHK Jestřábi Prostějov - HC Dukla Jihlava 2:5 (0:1, 1:1, 1:3)

Branky a nahrávky: 35. Martin Novák (Rudovský, Švec), 44. Rudovský (Martin Novák, L. Krejčík) – 17. Jergl (Kajínek), 26. Důras (Jergl), 42. Jergl (Kajínek), 48. Říha (Čachotský, Zeman), 57. F. Seman (Kajínek).

Rozhodčí: Trombík – Barteček, Ganger. Diváci: 897.

Prostějov: Kantor – Grebeňuk, A. Holík, T. Kvapil, Protivný, Štindl, V. Zadražil – Augustin, Hozák, Indra – L. Krejčík, Luňák, Matuš – Martin Novák, Rudovský, Šlahař – Švec, Venkrbec, Zabloudil – Žálčík.

Jihlava: Škarek – Bilčík, Dobrovolný, Dundáček, Kajínek, Kaláb, Půža, Říha, Szathmáry – Anděl, Březina, Čachotský – Diviš, Jícha, Jergl – Důras, F. Seman, Skořepa – Zeman, Stoklasa.

Foto www.hcdukla.cz

Štítky HC Dukla Jihlava, LHK Jestřábi Prostějov, Jan Rudovský, Rytíři Kladno, Martin Novák, Kraj Vysočina, Michal Důras, Jiří Říha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dukle Jihlava se daří i venku, v Prostějově triumfovala po výsledku 5:2 | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.