Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Produktivní útočník Anatolij Protasenja podepsal s Duklou Jihlava smlouvu do roku 2020

Produktivní útočník Anatolij Protasenja podepsal s jihlavskou Duklou kontrakt do roku 2020. Urostlý běloruský hráč, který v Jihlavě vyrůstal, zde již osm utkání z letošního ročníku 1. ligy odehrál.

Hráč a klub se dohodli na smlouvě až do roku 2020. „Rozhodl jsem se tak, protože vím, že v Jihlavě je dobrý mančaft a skládá se tady dobrý tým. Hrajeme na špici tabulky, je tady výborná parta a myslím si, že bychom mohli udělat úspěch,“ říká rodák z běloruského Minsku.

„Nabídky odjinud byly, ale rozhodli jsme se takhle i s přítelkyní, že zůstaneme tady. Jeden z důvodů, proč jsem podepsal smlouvu na čtyři roky, je ten, že si tady budu dodělávat střední školu. Velkou roli hrálo i to, že tady mám rodiče, zázemí a přítelkyní,“ vypočítává Anatolij Protasenja, pro něhož je podstatné, aby se dařilo týmu. „Hlavně doufám, že jak máme dobrý tým, tak si sedneme v play-off, aby se udělal nějaký úspěch,“ doplňuje hráč, který ve třech utkáních nastoupil i za běloruskou seniorskou reprezentaci.

Jednatel Dukly Jihlava Bedřich Ščerban prozrazuje, že jednání nebyla jednoduchá: „S Toljou jsem jednal déle, první návrh smlouvy ode mě dostal již před třemi týdny. Ve hře bylo i to, že se vrátí zpět do Běloruska. Jsem rád, že jsme oba našli společnou řeč a dohodli se na kontraktu až do roku 2020,“ je spokojený Bedřich Ščerban.

Anatolij Protasenja se letos vrátil do jihlavské Dukly, poprvé nastoupil v sedmém kole proti Litoměřicím. Během osmi utkání nastřádal šest branek a dvě asistence. „To jsem nečekal. Nebyl jsem v zápasovém tempu, dlouho jsem nehrál. Minulou sezonu jsem končil zraněním, před touto sezonou jsem odehrál jen pár přípravných utkání, proto jsem se těšil na soutěžní zápasy. Ale že se mi bude dařit, to jsem rozhodně nečekal,“ přiznává upřímně 198 centimetrů vysoký hokejista.

V utkání 14. kola na ledě Prostějova však utrpěl zranění a od té doby v zápasech A-týmu nuceně chybí. „Teď zase mám na ruce sádru. Ale doufám, že mi ji co nejdříve sundají, budu trénovat a pomáhat stejnými výkony jako před zraněním, že mi to zase půjde,“ vyhlíží okamžiky, kdy by se mohl vrátit na led a znovu pomoct Dukle. „V pondělí mi mají sundat sádru, takže pak musím akorát nabrat kondici. Už se těším zpátky na led,“ hlásí Anatolij Protasenja.

Foto www.youtube.com | Zdroj HC Dukla Jihlava

Štítky HC Dukla Jihlava, úraz, Bedřich Ščerban, HK Dynamo Minsk, HC Stadion Litoměřice, LHK Jestřábi Prostějov, Bělorusko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Produktivní útočník Anatolij Protasenja podepsal s Duklou Jihlava smlouvu do roku 2020 | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.