Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Dukla otočila skóre v Mostu a bere dva body za výhru v prodloužení. Svědčí to o síle týmu, zní z kabiny

Tři výhry v řadě, z toho dvě v prodloužení, si za poslední týden zapsali to tabulky 1. WSM ligy hokejisté Dukly Jihlava. Ta poslední přišla včera večer, kdy tým z Vysočiny vyválčil dva body v Mostu za vítězství 4:3 v prodloužení. Díky tomu se prokousává tabulkou pomalu, ale jistě vzhůru.

Jak tomu u posledních zápasů Dukly bývá, opět rozhodovala koncovka třetí třetiny. Most se ujal ve 46. minutě vedení 2:1 a i když jihlavský Anatolij Protasenja vyrovnal, netrvalo dlouho a s akcie hostů viditelně poklesly - v 57. minutě poslal svůj domácí tým opět do vedení Alinč. O minutu později ale od modré čáry vypálil Jiří Říha  a zařídil tak prodloužení. „Nevypadalo to dobře. Jsme ale moc rádi, že bereme alespoň dva body, když už to nebylo za plný počet," hodnotí utkání útočník David Březina. 

V prodloužení pak Dukle připsal bohusový bod Filip Seman po přihrávce kapitána Tomáše Čachotského. „Zápas to nebyl vůbec lehký a jsme rádi, že jsme ho dotáhli do vítězného konce,“ pokračuje Březina a se smíchem dodává: „Samozřejmě by bylo lepší celý zápas vést, ale je dobré, že máme síly a dokážeme utkání i za nepříznivého výsledku otáčet v náš prospěch. Svědčí to i o týmové síle,“ upozorňuje na fyzické a morální kvality jihlavského celku, který v posledních třech zápasech vybojoval sedm bodů z devíti možných.

Mladý útočník Dukly Jihlava zasloužil o první branku utkání. „Bylo to moje první střídání. Dostal se ke mně v obranné třetině puk, píchnul jsem si ho přes beka do středního pásma a jeli jsme dva na jednoho. Rozhodl jsem se vystřelit a jsem moc rád, že to tam padlo,“ popisuje svůj střelecký zápis, kterým potvrdil, že se mu proti Mostu daří. Vždyť v předchozích třech sezónách mu pokaždé vstřelil aspoň jeden gól. Odmítá však, že by severočeský soupeř byl nějakým snadným oříškem: „Most je samozřejmě nepříjemný soupeř, tím spíš, když se hraje u nich. Má spoustu zkušených hráčů, kteří hokej umí. Nebyl to lehký zápas,“ uzavírá hodnocení david Březina. 

Foto Tomáš Buksa, www.hcdukla.cz | Zdroj www.hcdukla.cz

Štítky HC Dukla Jihlava, Most, Kraj Vysočina, David Březina, Jiří Říha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dukla otočila skóre v Mostu a bere dva body za výhru v prodloužení. Svědčí to o síle týmu, zní z kabiny | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.