Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Vysočina v posledním druholigovém kole přivítá Brno, oba týmy se připravují na baráž

Dva jihomoravští rivalové, dva účastníci nadcházející baráže o FORTUNA:LIGU, dva celky, které se v jarní tabulce srovnaly za suverénním Dynamem. To je menu sobotního duelu v Jihlavě, které uzavře základní část II. ligy. Od 15 hodin proti sobě nastoupí FC Vysočina proti Zbrojovce Brno a v sázce bude prestiž a touha FCV udržet svoji jarní domácí neporazitelnost.

Brno přezimovalo až na 6. příčce tabulky FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY se sedmibodovou ztrátou na barážové příčky a s desetibodovým odstupem na druhou Jihlavu. Přestože nad postupovými ambicemi Zbrojovky mnozí zlomili hůl, tak tým kouče Pavla Šustr, na jaře nasadil ke skvělé jarní jízdě.

V letošním roce ze 13 ligových duelů prohrál pouze dvakrát a získal výborných 31 bodů. Ty ho vynesly na 2. příčku jarní tabulky a hlavně mu už kolo před koncem daly jistotu postupu do vytoužené baráže. Svého soka v bitvě o I. ligu se však dozví až v sobotu podvečer, přičemž půjde o jednoho z dvojice Příbram nebo Bohemians.

Trenér Pavel Šustr, jenž během podzimu nahradil Romana Pivarníka a na jaře 2001 oblékal jihlavský druholigový dres, se na jaře opíral o ustálenou sestavu. Neplatí to tedy o brankářské dvojici, kde se střídali mladíci Floder a Halouska. Mezi stopery byli stálicí Vraštil a exjihlavský Kryštůfek, místo na levém beku si zabral zkušený Eismann.

Střed zálohy drželi Bariš, Krejčí a zimní posila Šumbera. Kraje zálohy patřily Štěpanovskému a Růskovi, méně si už zahrál Bartolomeu. Brněnským objevem jara se v roli podhrotového hráče stal teprve devatenáctiletý Pachlopník. Nejlepším střelcem týmu je kolo před koncem soutěže šestatřicetiletý Magera, méně minut i branek přidal mladší z bratrů Škodových – Michal.

Predikovat, v jaké sestavě Zbrojovka do sobotního derby nastoupí, je však velmi složité. S ohledem na blížící se barážový dvojzápas lze očekávat, že někteří fotbalisté budou doléčovat bolístky a šanci mohou dostat hráči širšího kádru.

To stejné ostatně platí i pro sestavu FC Vysočina: „Rozhodně nic nepodceníme. Poslední duel základní části II. ligy je velmi důležitý pro psychiku a celkové klima v týmu před baráží. V sobotu půjde o prestiž, navíc rozhodně nechceme ztratit jarní domácí neporazitelnost. S určitostí nemůžeme využít vyžluceného stopery Chlumeckého a Tijaniho. Nasazení dalších hráčů posoudíme z hlediska jejich zdravotního stavu či psychické únavy v závěru náročné sezóny,“ řekl k nadcházejícímu duelu asistent trenéra Josef Mucha.

Foto Facebook / FC Vysočina Jihlava | Zdroj FC Vysočina Jihlava

Štítky Vysočina Jihlava, Zbrojovka Brno, druhá liga, fotbal, FC Vysočina Jihlava, FC Zbrojovka Brno, baráž, 1. česká fotbalová liga, SK Dynamo České Budějovice, jaro, Pavel Šustr, 2. česká fotbalová liga, 1. FK Příbram, Bohemians 1905

Vysočina v posledním druholigovém kole přivítá Brno, oba týmy se připravují na baráž | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.