Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Po dvou domácích výhrách následuje prohra. Vysočina s Olomoucí padla 0:1

Jihlavští fotbalisté v devátém kole kole HET ligy nestačili na Sigmu Olomouc. Utkání bohaté nikoli na góly, ale na šance rozhodl v závěru nejlepší hráč zápasu David Houska. Vysočině náleží předposlední, patnáctá příčka tabulky.

Olomouc se ukázala býti sehranějším a kompaktnějším mužstvem. Z herní převahy vytěžili velkou šanci Zahradníčka, kterého vyslal Houska, první jmenovaný ale po souboji s Hanušem už lehce dezorientovaný minul odkrytou branku. Aktivní Houska to zkoušel za další chvíli, jeho střela letěla nepřesně.

Velikou příležitost potom promarnil domácí Ikaunieks, který se dobře uvolnil přes obránce, ale tváří v tvář Buchtovi jen nastřelil nohy olomouckého gólmana. Horko pak bylo na opačné straně, a to opět díky Houskovi. Nejprve jeho povedený přímý kop vyškrábl s námahou Hanuš, poté v poslední minutě poločasu pálil těsně mimo tyče.

I ve druhém poločase se Jihlava spoléhala spíše na protiútoky, V jednom z nich se zjevil střídající Rabušic, avšak jeho tvrdá rána přesná nebyla, podobně si po odraženém míči vedl i Fulnek. Olomouc se do té doby zmohla jen několik nepřesných střel. Pak však vyslal Plšek do úniku Texla, toho bravurně vychytal Hanuš. Ten se zaskvěl i při tutovce Zahradníčka.  

V další velké šanci hostů se zjevil Moulis, ale jeho oblouček doskákal mimo jihlavské tři tyče. Trvalou snahu Olomouce o vstřelení branky nakonec korunoval David Houska, který se ve vápně obtočil okolo svého strážce a na zadní tyči i přes snahu jihlavského brankáře rozvlnil síť a rozhodl tak utkání. Závěrečná snaha Vysočiny skončila v křeči. 

FC Vysočina Jihlava - SK Sigma Olomouc 0:1 (0:0)

Branky: 87. Houska.

Rozhodčí: Ardeleanu – Wilczek, Boček. 

Jihlava: Hanuš – Nový, Tlustý, Rosa, Keresteš – Vaculík (C), Urblík (81. N. Daníček) – Fulnek, Dvořák (61. Rabušic), F. Novotný (68. Marcin) – D. Ikaunieks. 

Olomouc: M. Buchta – Sladký, Radaković, Jemelka, Vepřek (C) – Kalvach, Obročník (24. Texl) – Zahradníček (85. Manzia), Houska, Falta (69. Moulis) – Plšek. 

 

 

Štítky SK Sigma Olomouc, FC Vysočina Jihlava, David Houska, Fulnek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po dvou domácích výhrách následuje prohra. Vysočina s Olomoucí padla 0:1 | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.