Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Fulnek trefil v nastavení tři body! Vysočina porazila Baník Ostrava 2:1

Velmi důležité tři body ukořistili fotbalisté Vysočiny Jihlava v souboji s Baníkem Ostrava. Přestože v zápase osmého kola HET ligy prohrávali, v nastavení dokonali obrat a zvítězili 2:1. V tabulce nejvyšší české soutěže poskočili na třinácté místo.

Domácí fotbalisté začali aktivně, hned v úvodu pálil Fulnek. Po čtvrthodině potom Urblík jen těsně minul horní růžek Vaškovy branky. Ostrava zahrozila Pokorným, ten se ale mezi tři tyče taky netrefil. Diskutabilní moment nastal v 21. minutě, kdy se Vaculík střetl se Sašinkou a hlavní sudí nařídil pokutový kop, který proměnil Carlos de Azevedo - 0:1.

Jihlavu to ale nepoložilo, Kerestešovu ránu vytěsnil Vašek, následnou možnost Zoubele vytáhl na rohový kop. Nakonec se tým z Vysočiny dočkal ještě do poločasu. Ve 36. minutě precizně nacentroval Vaculík na Davise Ikauniekse, který se dokázal hlavou prosadit mezi dvěma obránci - 1:1.

Jako první ve druhém poločase dal o sobě vědět domácí Popovič, ale ani nadvakrát míč do branky nedostal. Poté měl dvě nebezpečné situace Baník, Šašinkova střela však byla zblokována domácí obranou a Šindelářova hlavička mířila nad svatyni Hanuše. Poté vystrašil hosty Keresteš, jehož centr doplachtil až na břevno.

Jihlava v závěru ještě zabrala, s bodem se nespokojila, ale Nového střelu Vašek vyrazil a počkal si na i na Fulneka. Na druhé straně mohl z brejku rozhodnout Hrubý, osud tomu ale nakonec chtěl jinak. V nastaveném čase totiž domácí vytvořili ve vápně Ostravy závar a Fulnek nadvakrát přece jenom Vaška pokořil! Vysočině tak vystřelil enormně důležité tři body.

FC Vysočina JIhlava - FC Baník Ostrava 2:1 (1:1)

Branky: 36. D. Ikaunieks (Vaculík), 90+3. Fulnek – 21. de Azevedo (pen.).

Rozhodčí: Zelinka – Kříž, Arnošt.

Jihlava: Hanuš – Nový, Tlustý, Rosa, Keresteš – Vaculík (C), Zoubele (64. Dvořák) – Fulnek, Urblík, Popović (71. Klíma) – D. Ikaunieks. 

Ostrava: Vašek (C) – Pazdera, Pokorný, Šindelář, Azackij, P. Breda – Hlinka, de Azevedo (83. Sus), R. Hrubý, Mičola (62. Granečný) – J. Šašinka (70. Baroš). 

 

Foto www.fcvysocina.cz

Štítky FC Vysočina Jihlava, FC Baník Ostrava, Fulnek, Carlos de Azevedo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fulnek trefil v nastavení tři body! Vysočina porazila Baník Ostrava 2:1 | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.