Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

První letošní výhra! Vysočina Jihlava dvěma góly v závěru otočila duel s Duklou Praha

Až do šestého kola první ligy si museli jihlavští fotbalisté počkat na první výhru. Ani ta se nerodila lehce, v nedělním domácím utkáním s Duklou Praha až do závěru prohrávali, ale dvěma slepenými brankami strhli výsledek na svoji stranu.

Vysočina byla v prvním poločase mnohem nebezpečnější. Jako první vážněji ohrozil branku domácí Ikaunieks, branku Dukly ale přestřelil. O chvíli později střílel z úhlu Popovič, Rada v brance hostů byl ale pozorný. Ikaunieks později postupoval sám z úhlu na branku, v klíčové chvíli ale nevystřelil přesně. Poštěstilo se až ve 21. minutě, kdy Dvořák předložil Jakubu Fulnekovi a ten z blízkosti neměl problém - 1:0. Hned o dvě minuty později bylo vyrovnáno, když si udělal prostor Jan Holenda a s přispěním teče obránce překonal Rakovana v brance domácích. Velikou šanci promarnil potom promarnil Popovič, který ve vyložené šanci trefil tyč.

Na začátku druhé půli proběhla klidná pasáž, kterou ukončila až střela Dukly do břevna. V 71. minutě odcentroval Holenda přesně na Zinedina Mustedanagiče, který placírovou rozvlnil jihlavskou síť podruhé 1:2. Tým z Vysočiny to ale nezvdal, v závěru si vynutil drtivý tlak. Nadvakrát neuspěl Ikaunieks, vyrovnání přinesla až prudká střela Pavla Dvořáka z 88. minuty. Když poté Rada skvěle vychytal Zoubeleho, směřovalo utkání k remízovému rozuzlení. To však odmítl Ikaunieks, který v nastaveném čase vystřelil Vysočině tři body! V úplném závěru protlačili do branky míč i Pražané, po předchozím faulu ale branka nemohla být uznána.

FC Vysočina Jihlava - FK Dukla Praha 3:2 (1:1)

Branky: 21. Fulnek (Dvořák), 88. Dvořák (D. Ikaunieks), 90+2. D. Ikaunieks (J. Krejčí) – 23. Holenda (Bezpalec), 71. Mustedanagić (Holenda).

Rozhodčí: Proske – Kotík, Flimmel. Diváci: 2462.

Jihlava: Rakovan – Nový (69. Pecháček), Tlustý, J. Krejčí, Keresteš – Fulnek (62. Klíma), Vaculík (C), Zoubele, Popović (76. Urblík) – Dvořák, D. Ikaunieks. 

Dukla Praha: F. Rada (C) – Kušnír, Ostojić, Jiránek, Podaný – Bezpalec (46. Mustedanagić), Daniel Tetour – Kovaľ (59. Holík), Milošević, Brandner (84. Preisler) – Holenda. 

Foto Dalibor Mašek

Štítky FK Dukla Praha, FC Vysočina Jihlava, HC Dukla Jihlava, Pavel Dvořák, Jan Holenda, Fulnek, Daniel Tetour

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

První letošní výhra! Vysočina Jihlava dvěma góly v závěru otočila duel s Duklou Praha | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.