Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Vysočina Jihlava měla blízko k bodu, Plzeň ale v závěru otočila na 1:2

Hodně nešťastně dopadl nedělní zápas čtvrtého kola HET ligy pro fotbalisty Vysočiny Jihlavy. S aspirantem na titul z Plzně svedli dramatickou bitvu a povedeným výkonem sahali po bodu. Vše zhatila situace z poslední minuty, která rozhodla, že všechny body si odvezou hosté.

Co Jihlava nezvládla za celá tři prvoligová kola, to stihla za 27 vteřin nedělního duelu. Právě tehdy se nedomluvili stopeři Plzně, kteří tak umožnili postupovat na Kozáčika Davise Ikauniekse, který svoji střelu umístil přesně - 1:0. Centr hostujícího Kopice pak s námahou vytěsnil Rakovan na roh. Plzeň měla i nadále míč na svých kopačkách, ale šance si tvořili i domácí. Po cenru Keresteše se proti Ikaunieksovi vyznamenal Kozáčik, lotyšský útočník pak se slibné pozice pálil do boční sítě. Poločas uzavřel tečovanou střelou hostující Čermák.

Hned v úvodu druhého dějství minul v dobré šanci Novotný. Viktoria stupňovala tlak a v 64. minutě se dočkala vyrovnání. Održený míč si na hranici vápna našel Patrik Hrošovský a krásnou střelou rozvlnil síť za Rakovanem - 1:1. Tým z Vysočiny si po zápase stěžoval na situaci, která se odehrála čtvrthodinu před koncem - Hájek jako poslední zatáhl za záchrannou brzdu a skolil unikajícího Dvořáka, avšak rozhodčí vytáhla překvapivě jen žlutou kartu. Zmar byl dokonán v 92. minutě. Zeman poslal svoji přihrávky přesně na nohu Marka Bakoše, který rozhodl o importu tří bodů do Plzně.

FC Vysočina Jihlava - FC Viktoria Plzeň 1:2 (1:0)

Góly: 1. Ikaunieks – 64. Hrošovský, 90+2. Bakoš. 

Rozhodčí: Julínek – Pospíšil, Antoníček. Diváci: 4013.

FC Vysočina: Rakovan – Nový, Tlustý, J. Krejčí, Keresteš – Vaculík, Zoubele (89. Štěpánek) – Hronek, D. Ikaunieks, Novotný (66. Popović) – Klíma (73. Dvořák). 

Plzeň: Kozáčik – Řezník, Hejda, Hájek, Limberský – Hrošovský, Živulić (38. Bakoš) – Kopic (87. Řezníček), Čermák (80. Hořava), Zeman – Krmenčík. 

Foto www.fcvysocina.cz

Štítky vysočina, jihlava, fotbal, plzeň, HET liga, FC Vysočina Jihlava, FC Viktoria Plzeň, Patrik Hrošovský, Marek Bakoš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vysočina Jihlava měla blízko k bodu, Plzeň ale v závěru otočila na 1:2 | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.