Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Vysočina Jihlava poprvé doma! Ve druhém kole HET ligy přivítá v neděli Slovácko

Jihlavští fotbalisté v neděli 6. srpna načnou první z patnácti dílů domácích bitev v nejvyšší české soutěži. Oponu HET ligy otevřou důležitým a tradičním soubojem dvou regionů – Vysočiny a Slovácka.

Na výhru proti Slovácku už Vysočina čeká skoro čtyři roky, když proti tomuto soupeři naposledy uspěla v listopadu 2013. A prvoligové vítězství Jihlavy na startu nového ročníku? To se v předchozích šesti sezónách v nejvyšší soutěži vždy podařilo nejdříve až ve 3. kole! Je tedy nejvyšší čas tuto historickou bilanci změnit. „Netřeba snad zdůrazňovat, že po porážce v úvodním kole v Karviné chceme v domácí premiéře v novém ligovém ročníku bodovat naplno. Za výhrou jednoznačně půjdeme a věříme, že ji vybojujeme,“ zdůraznil asistent trenéra Michal Zach.

Kádr Slovácka během léta nedoznal zásadních změn. Do Sparty, potažmo do Brna jej opustili Čivič a Koné. Naopak s ambicemi na základní sestavu do Uherského Hradiště přišli obránci Juroška (Dukla Praha) a Divišek (Příbram) a též ofenzivní univerzál Petr (Olomouc). Tým trenéra Levého do nového ročníku HET ligy vstoupil domácím utkáním proti Jablonci, které skončilo smírně 1:1. Jaké poznatky si z tohoto utkání jihlavský realizační tým vzal?

„Slovácko v tomto duelu podalo poctivý výkon. Vedení se ujalo po pěkné kombinaci, naopak inkasovalo po standardní situaci. Jde o celek, který se dlouhodobě opírá o velmi dobrou organizaci hry a disponuje zkušenými fotbalisty ve středu pole. Jeho přímočará ofenzíva je postavená na talentovaných a rychlostně vybavených typech. Analýze našeho nadcházejícího soupeře se pečlivě věnujeme a doufáme, že tým co nejlépe připravíme,“ uvedl asistent trenéra Ivana Kopeckého.

Lze očekávat, že se v nedělní bitvě změní jihlavská základní sestava? S kterými fotbalisty nemůžete počítat? „Postrádat budeme dlouhodobě absentující Nerada, Urblíka, Rabušice a Vaculíka. Hanuš, který nechytal v Karviné, by mohl být připraven. Každopádně o sestavě budeme mít jasno až po předzápasovém tréninku. O optimálním složení základní jedenáctky denně přemýšlíme a sledujeme, jak hráči pracují na tréninku,“ řekl závěrem Zach.

Foto www.fcvysocina.cz | Zdroj FC Vysočina Jihlava

Štítky FC Vysočina Jihlava, 1. FC Slovácko, fotbalista, MFK Karviná, Michal Zach, AC Sparta Praha, FC Zbrojovka Brno, FK Dukla Praha, 1. FK Příbram, SK Sigma Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vysočina Jihlava poprvé doma! Ve druhém kole HET ligy přivítá v neděli Slovácko | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.