Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Vysočina Jihlava začíná prvoligovou sezónu sobotním zápasem v Karviné

O víkendu odstartuje nový ročník nejvyšší české fotbalové soutěže. Na prahu sezóny, která podle všeho bude nejatraktivnější v české historii, už po šesté v řadě stojí i FC Vysočina. Rozhodně jí nechybí odhodlání, aby se vzepřela tipům sázkových kanceláří či médií, které jihlavský tým pasují na sestupovou příčku. První důležitý krok ke klidné a úspěšné sezóně může učinit v sobotu v Karviné.

Jihlavu nepochybně čeká velmi těžký zápas. Karviná v uplynulé sezóně plně využila nováčkovské euforie, na jejíž vlně doplula k poklidné záchraně, konečné 10. příčce a zisku 34 bodů. Na novém útulném stadiónu se opírala o podporu fanoušků a těžila z formy gólmana Laštůvky, pevné obrany, bojovného středu pole a ofenzivní šikovnosti Kalabišky, Budínského či Wagnera. Tým Jozefa Webera přes léto dostal jen jediné podstatné změny, když za výzvou do Slavie Praha zamířil velezkušený strážce branky Laštůvka. Na jeho místo přišel neméně kvalitní gólman Berkovec a tým ze Slovenska posílil krajní záložník Štěpanovský.

Je si toho vědom i kouč Ivan Kopecký: „Karviná v uplynulém ročníku zaznamenala velký pokrok. Čeká nás velmi těžký duel, před nímž se musíme soustředit sami na sebe, na naši hru. Bez ohledu na to, zda hrajeme doma či venku, se budeme snažit bodovat. Asi není třeba zdůrazňovat, jak důležitý pro oba celky bude vstup do nadcházející sezóny. Moc bychom si přáli, abychom do něj vstoupili úspěšně.“

Změnil se přes léto nějak karvinský herní styl? Měl jste možnost některý z přípravných duelů našeho nadcházejícího soupeře? „O karvinském týmu máme dostatek informací. Víme, že přes léto ztratili největší oporu v podobě gólmana Laštůvky. Jinak však kádr nedoznal velkých změn. Díky tomu, že je rok pohromadě, může být v této sezóně ještě silnější,“ upozornil trenér FC Vysočina.

Máte již jasno o složení základní sestavy? Registrujete nějaké absence? „O sestavě již máme jasno. Postrádat budeme zraněné Vaculíka a Rabušice a samozřejmě též dlouhodobě zraněného Nerada. V rekonvalescenci je nadále středopolař Urblík,“ doplnil Kopecký.

Autoři | Foto www.fcvysocina.cz

Štítky FC Vysočina Jihlava, MFK Karviná, Ivan Kopecký, léto, SK Slavia Praha, Jozef Weber, Slovensko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vysočina Jihlava začíná prvoligovou sezónu sobotním zápasem v Karviné | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.