Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Vysočina Jihlava chce v nové sezóně bavit lidi fotbalem a vyhnout se problémům se záchranou

Vyvarovat se podobným starostem, kterým museli hráči a funkcionáři Vysočiny Jihlava čelit během minulé sezóny, bylo jedním z důležitých témat na předsezónní tiskové konferenci. Kromě toho byla řeč o pohybech v kádru nebo herním stylu, kterým by se chtěl tým z Vysočiny v první lize prezentovat.

Fotbalisté Jihlavy nechtějí opakovat minulou sezonu, kdy do předposledního kola hráli o záchranu. Proto by se v nadcházejícím ročníku boji o udržení raději vyhnuli. Zároveň chtějí zlepšit herní projev. 

„Pevně věřím, že v lize budeme hrát důstojnou roli a naše výkonnost půjde strmě nahoru a bude konstantní a nebudeme muset vše dohánět v jarní části sezony. Věřím, že budeme lidi bavit fotbalem a přitáhneme co nejvíc fanoušků na tribuny,“ načal tiskovou konferenci ředitel klubu Jan Staněk.

„Doufám, že pro všechny hráče, kteří tu po minulé sezoně zůstali, je ten loňský ročník takovým mementem. Takovou sezonu už nikdo z nás nechce zopakovat. Cítím z týmu, že má kvalitu na to, abychom hráli lepší roli, než jsme předvedli právě v té minulé sezoně,“ doplnil ho kapitán Lukáš Vaculík.

„Věřím, že i z té minulé jsme se poučili a nebudeme to muset zase na jaře dohánět. Z přípravného období mám dobrý pocit,“ přidal se gólman Jan Hanuš.

Klub se bude i nadále rozhlížet po posilách

Tým povede trenér Ivan Kopecký, kterého čeká prvoligová premiéra. Naposledy vedl druholigové Vítkovice. „Po pěti týdnech přípravy si uvědomuji možnosti týmu a pracujeme na stylu hry, který nám v utkáních umožní bodovat. Budeme se snažit směřovat to ke kombinační hře. Chceme hráče už na tréninku naučit, aby do zápasu šli s cílem vyhrát, aby dokázali vzít odpovědnost na sebe. Je třeba, aby si hráči uvědomili, že jsou schopni držet balón a diktovat hru,“ řekl Kopecký.

Jihlava přes léto přivedla Nikolase Daníčka z Varnsdorfu a Martina Nového na hostování ze Sparty. Z hostování se pak vrátili Petr Nerad, Jiří Klíma, Filip Vedral a Marek Opluštil. Z hráčů užšího kádru pak odešli Augusto Batioja a Jani Urdinov.

„Nadále jsme na přestupovém trhu aktivní. Okno končí až na začátku září, takže se budeme dále rozhlížet. Nechceme zběsile někoho nakupovat jen proto, že nám je někým doporučen. Musí mít kvalitu a být pro nás přínosem,“ řekl Staněk. „Samozřejmě také čekáme, jestli o naše hráče bude zájem, a pokud by někdo odešel, tak bychom ho samozřejmě museli nahradit,“ dodal.

Foto www.fcvysocina.cz | Zdroj ČTK

Štítky FC Vysočina Jihlava, Ivan Bohdan Staněk, Ivan Kopecký, fotbal, AC Sparta Praha, MFK Vítkovice, FK Varnsdorf, Jani Urdinov, Augusto Batioja, Jan Hanuš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vysočina Jihlava chce v nové sezóně bavit lidi fotbalem a vyhnout se problémům se záchranou | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.