Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Překvapení na závěr se nekonalo. Vysočina Jihlava podlehla Plzni 2:0 a zůstala čtrnáctá

V závěrečném kole ligového ročníku si fotbalisté Vysočiny Jihlavy připsali prohru 2:0. Domácí Viktoria Plzeň byla po celý zápas lepší, vytvářela si šance, ale oba góly padly po teči jihlavského obránce Štěpánka. Na postavení v tabulce se nic nezměnilo, tým z Vysočiny zůstal na čtrnáctém místě.

Plzeň, která na dálku bojovala se Slavií o mistrovský titul, musela vyhrát a dění na hřišti tomu odpovídalo. Hned v úvodu se domácí radovali, jenže Bakoš rozvlnil síť z ofasajdové pozice. Do vedení se tak Plzeň dostala až ve 14. minutě, kdy Bakošovu ránu nešťastně usměrnil jihlavský Štěpánek mimo dosah brankář Hanuše - 1:0. A Západočeši útočili dál, Hejdovu hlavičku zastavila tyč, Bakoš později v závaru neprotlačil míč přes jihlavského gólmana.

Do první zajímavější šance se jihlava dostala na začátku druhého poločasu, kdy po brejku střílel Batioja, brankář Bolek byl ale připraven. Pod vlivem jednoznačného průběhu zápasu na Strahově (Slavia v tu chvíli vedla 2:0), trochu polevilo i tempo domácích, avšak utkání měli stále pod kontrolou. V poslední možné chvíli zachránil situaci jihlavský Mišůn, poté Krmenčík loboval těsně mimo. Druhého gólu se Plzeň nakonec dočkala. Do centru Petržely se opřel Poznar a s přispěním Štěpánka upravil na konečných 2:0.

FC Viktoria Plzeň - FC Vysočina Jihlava 2:0 (1:0)

Góly: 14. a 84. vlastní Štěpánek.

Rozhodčí: Zelinka – Paták, Pelikán. Diváci: 10 493.

Plzeň: Bolek (63. Sváček) – Matějů, Hejda, Hubník, Limberský - Hořava, Hrošovský - Kopic, Bakoš, Pilař (68. Petržela) – Krmenčík (73. Poznar).

Vysočina: Hanuš – Kryštůfek, Štěpánek, Mišůn, Urdinov – Vaculík – Batioja (88. Hron), Ikaunieks, Popović (85. Duba), Novotný (70. Záviška) – Dvořák.   

Foto Dalibor Mašek

Štítky FC Viktoria Plzeň, FC Vysočina Jihlava, HC Dukla Jihlava, SK Slavia Praha, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Překvapení na závěr se nekonalo. Vysočina Jihlava podlehla Plzni 2:0 a zůstala čtrnáctá | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.