Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

První liga je zachráněna! Vysočina Jihlava remizovala domácím zápase s Příbramí 1:1

Vysočina Jihlava se zachránila v první lize! Díky remíze 1:1 v domácím zápase s Příbramí a příznivým výsledkům ostatních konkurentů je to už definitivně jasné. V sobotním utkání Vysočina vedla, v závěru inkasovala, ale prohru nepřipustila.

Od počátku byl k vidění svižný fotbal, oba týmy se snažily hrát aktivně. Domácí Vysočina se do vedení dostala již v 7. minutě, když si na Vaculíkův roh počkal Petr Hronek a na jeho hlavičku byl Hruška krátký - 1:0. Vzápětí mohl vyrovnat Suchan, ale Rakovan si počínal skvěle. Po půlhodině hry dostala Příbram míč až do sítě, nicméně kvůli ofajdu Rezka nemohl být gól uznán. Naopak zvýšit náskok Jihlavy mohl Hronek, ale sám před Hruškou střílel vysoko nad, a poté Dvořák, který byl zblokován obráncem na poslední chvíli.

Příbramští, vědomi si vážnosti situace, ve druhé druhé půli zabrali a vytvořili si tlak a následně i šance. V zajímavých pozicích nejprve nespěl Kukac, následně mířil mimo i Pavel Pilík. A tak málem zahřmělo na druhé straně. Po Hronkově přihrávce se k míči dostal Rabušic a z hranice vápna tvrdou střelou orazítkoval pravou tyč příbramské branky. Ve chvíli, kdy se zdálo, že Jihlava definitivně otupila tlak hostů, přišel vlastní gól Štěpánka, který v 87. minutě nešťastně usměrnil centr za záda Rakovana.

Nic víc se už ale nestalo, další snaha Příbrami byla spíše platonická. Jihlava tak udržela prvoligovou příslušnost i v sezóně, během které se dlouho držela na sestupových příčkách. V souběžně hraném utkání totiž prohrál Hradec Králové v Praze se Spartou 2:3. Již před posledním kolem je tak jasné, že s Příbramí sestupují právě hradečtí Votroci, protože mají s FC Vysočina horší bilaci vzájmených zápasů.

FC Vysočina Jihlava - 1. FK Příbram 1:1 (1:0)

Branky: 7. Hronek (Vaculík) – 87. Štěpánek (vl.).

Rozhodčí: Příhoda – Moláček, Koval.

Jihlava: Rakovan – Tlustý, Štěpánek, Krejčí, Urdinov – Vaculík (C), Hronek (87. Záviška) – Fulnek (71. Rabušic), D. Ikaunieks, Popović (62. Batioja) – Dvořák. 

Příbram: Hruška – Kvída, Chaluš, Jiránek, Divíšek – Tregler – P. Pilík, Kukec, T. Pilík, Rezek (C) – Suchan (68. Ayong). 

 

  

Foto www.fcvysocina.cz

Štítky FC Vysočina Jihlava, 1. FK Příbram, Petr Hronek, AC Sparta Praha, FC Hradec Králové, Pavel Pilík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

První liga je zachráněna! Vysočina Jihlava remizovala domácím zápase s Příbramí 1:1 | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.