Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

O důležitém vítězství rozhodl druhý poločas. Vysočina Jihlava porazila Brno 3:0

Po nepovedeném utkání na Dukle se fotbalistům Vysočiny Jihlava zadařilo. V domácím utkání 26. kola první ligy doma přehráli Zbrojovku Brno poměrem 3:0, když všechny tři branky zaznamenali až ve druhém poločase. V neúplné tabulce se tým z Vysočiny aspoň prozatím dostal mimo sestupové pozice.

V prvním poločase sice Brno drželo míč častěji na svých kopačkách, avšak příliš nebezpečné nebylo. Pokusy hostů totiž buď ztroskotaly na nepřesné finální přihrávce nebo mířily mimo. V první velké šanci se tak zjevil domácí Zoubele, po Popovičově centru však jen nechal vyniknout Melichárka v brance Brna.

Vzápětí pěkným centrem Vaculík oslovil Ikauniekse, ten ale ve vyložené šanci mířil do břevna prázdné branky. Lotyšský útočník pak po chybě hostujícího stopera uháněl na Melichárka, ale na kluzkém terénu si míč předkopl a ani nezakončil.

To začátek druhého poločasu byl ze strany Jihlavy mnohem efektivnější. V 50. minutě se po rohu odrazil míč k Lukáši Zoubelemu, který umístěnou hlavičkou poslal domácí do vedení - 1:0. Jihlava se od té doby prezentovala zabezpečenou defenzívou, ale na útok určitě nerezignovala, tvořila si dost zajímavých příležitostí. V jedné z nich pohrdl centrem Vaculíka Zoubele.

To 75. minutě si už jihlavský kapitán asistenci připsal, když se jeho povedený centr snesl k Jakubu Fulnekovi, který v pádu usměrnil míč za Melichárka podruhé - 2:0. Ke třetí brance domácím výrazně dopomohl soupeř, když po hrubé chybě v rozehrávce vyslal do úniku Fulneka, který Davisi Ikaunieksovi připravil hodně jednoduchou pozici.  

FC Vysočina Jihlava - Zbrojovka Brno 3:0 (0:0)

Góly: 50. Zoubele, 75. Fulnek, 89. Ikaunieks. 

Rozhodčí: Orel – Blažej, Hrabovský. Diváci: 2249.

Vysočina: Rakovan – Tlustý, Štěpánek, Krejčí, Urdinov – Vaculík (C) (84. Batioja), Zoubele – Fulnek, D. Ikaunieks (90+1. Rosa), Popović – Rabušic (72. Dvořák).

Brno: Melichárek – Jakub Šural, Pavlík, Kijanskas, T. Jablonský – Polák, Zavadil (C) – Ashiru (63. Lutonský), Tašči, Přichystal – Řezníček.

Foto www.fcvysocina.cz

Štítky FC Vysočina Jihlava, FC Zbrojovka Brno, FK Dukla Praha, Fulnek, Jakub Šural

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O důležitém vítězství rozhodl druhý poločas. Vysočina Jihlava porazila Brno 3:0 | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.