Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Snový první poločas přinesl důležité tři body. Vysočina Jihlava porazila Hradec Králové 3:1

Důležité vítězství zaznamenali fotbalisté Vysočiny Jihlava. V druhém jarním kole, celkové osmnáctém, dokázali porazit konkurenta v boji o záchranu z Hradce Králové 3:1. Rozhodující náskok získali domácí už v prvním poločase.

První čtvrthodina se nesla v duchu nepřesností a chyb. Poté převzali otěže zápasu Jihlavané, kteří vynikli velkou produktivitou na útočné polovině. Ve 23. minutě totiž dostal do běhu míč Davis Ikaunieks, obhodil si posledního obránce a na zadní tyč otevřel skóre - 1:0. Stejný hráč využil o pouhé čtyři minuty Urblíkovo přehození hradecké defenzivní linie a povedeným volejem uklidil míč pod břevno podruhé.

Extrémně vydařenou pasáž korunoval ve 35. minutě Pavel Dvořák, který neatakován prošel až k hranici vápna, odkud vyslal přízemní pokus mimo dosah Ottmara - 3:0. V laufu hrající Jihlava mohla náskok navýšit, Urblíkovu dobrou střelu hradecký brankář s obtížemi vyrazil, Ikaunieks poté mířil těsně mimo.

Druhý poločas přivítal hráče sněhovou vánicí. V 52. minutě, kdy byla viditelnost minimální, utekl po pravé straně hostující Martan, předložil před branku Jakubu Šípkovi, který ze snadné pozice snížil na 3:1. Stejný hráč o něco později střílel hlavou mimo.

Hradec se prezentoval lépe než v prvním poločase, byl přesnější, kdežto Jihlava spoléhala spíše na rychlé protiútoky. Žondra a Trubač v náznacích šancí neuspěli, na druhé straně Hronek v samostatném úniku nastřelil jen Ottmara. Hattrick potom nezavršil Ikaunieks, ale to domácím příliš nevadilo. Získali důležité tři body a na první sestupovou příčku poslal svého dnešního soupeře.   

FC Vysočina Jihlava - FC Hradec Králové 3:1 (3:0)

Góly: 23. D. Ikaunieks, 27. D. Ikaunieks, 35. Dvořák – 52. Šípek.

Rozhodčí: Hrubeš – Hrabovský, Vlček. Diváci: 2373.

Jihlava: Hanuš – Tlustý (60. Kryštůfek), Krejčí, Rosa, Urdinov – Vaculík (77. Zoubele), Hronek, Urblík, D. Ikaunieks – Dvořák, Rabušic (82. Mišůn).

Hradec Králové: Ottmar – Plašil, Chleboun, Hůlka, Mudra (39. Žondra) – Schwarz (46. Trubač), Jirsák – Malinský (68. Pázler), P. Černý, Martan – Šípek.

  

Foto www.fchk.cz

Štítky FC Vysočina Jihlava, FC Hradec Králové, Pavel Dvořák, Jakub Šípek, Dāvis Ikaunieks

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Snový první poločas přinesl důležité tři body. Vysočina Jihlava porazila Hradec Králové 3:1 | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.