Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jarní premiéra Vysočině Jihlava nevyšla, na Slavii Praha prohrála 2:0 a zůstává předposlední

Jihlavští fotbalisté i po prvním jarním kole zůstávají na 13 bodech a předposlední příčce. Na půdě pražské Slavie prohrál tým z Vysočiny poměrem 2:0, když po většinu utkání byl po velkým tlakem soupeře.

Domácí fotbalisté aspirují na ligový titul a Jihlavě to dali už od úvodu pořádně pocítit. Během prvního poločasu si Slavia nápaditou hrou vytvořila řadu velmi dobrých šancí. Jako první se za obranu dostal Sýkora, ale příležitost zmařil špatnou přihrávkou. Stejný hráč pak centroval na Škodu, jehož umístěnou hlavičku výborným zákrokem vytáhl jihlavský brankář Hanuš na tyč. Do černého se Milan Škoda trefil až ve 28. minutě. Dobře si zpracoval dlouhý míč od Frydrycha a tváří v tvář Hanušovi umístil míč k tyči - 1:0.

Aktivita Slavia neustávala. O pár minut vyšachoval Škoda společně s Mešanovičem hostující obranu, avšak střela bosenského útočníka nebyla důrazná. Těsně mimo skončily pokusy Zmrhala a opět Škody. Ten poté nastřelil z úhlu tyč. Už tak vynikající Hanuš si přichystal husarský kousek na závěr poločasu, kdy vyrazil Barákovu střelu z vápna, a poté z prázdné branky vytáhl dorážku Mešanoviče. Jihlavští branku Pavlenky v prvním poločase neohrozili. 

Naděje na bodový zisk týmu z Vysočiny vzala za své na začátku druhé půle. V 51. minutě jihlavský Štěpánek trochu diskutabilně stáhl Sýkoru a Škoda z penaltového puntíku nezaváhal – 2:0. Poté se do nebezpečného zakončení konečně dostali i Jihlavští, do přízemního centru se opřel Ikaunieks, Pavlenka reflexivně reagoval nohama. Vzápětí z vyložené pozice hlavičkoval mimo domácí Zmrhal.

Jihlavané se začali osmělovat, Dvořákova povedená střela z dálky skončila s pomocí Pavlenky na tyči, poté Vaculík oslovil Rabušice, jehož lob proskákal okolo domácí tyče. Tempo hry ve druhém poločase upadlo a na obou stranách přibylo nepřesností. Ke konci zápasu odmítl navýšit náskok Ščuk.  

SK Slavia Praha - FC Vysočina Jihlava 2:0 (1:0)

Góly: 28. a 51. z penalty Škoda.

Rozhodčí: M. Zelinka - O. Pelikán , J. Paták. Diváci: 14116.

Slavia: J. Pavlenka - M. Frydrych, M. Lüftner, S. Deli, P. Flo - J. Sýkora, J. Hušbauer (79. J. Ščuk), A. Barák, J. Zmrhal - M. Mešanovič (70. S. Tecl), M. Škoda (88. M. Van Buren).

Jihlava: J. Hanuš - P. Tlustý, J. Krejčí, D. Štěpánek, F. Novotný - J. Fulnek (77. L. Vaculík), P. Hronek, J. Urblík, A. Batioja (85. M. Popovič) - D. Ikaunieks (64. M. Rabušic), P. Dvořák.

Foto www.fcvysocina.cz

Štítky SK Slavia Praha, FC Vysočina Jihlava, Milan Škoda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jarní premiéra Vysočině Jihlava nevyšla, na Slavii Praha prohrála 2:0 a zůstává předposlední | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.