Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Výsledková mizérie pokračuje. Vysočina Jihlava prohrála v Brně 1:2 a vypadává z domácího poháru

Čekání na vítězství v ligové soutěži si fotbalisté Vysočiny Jihlava dokázali zpestřit výhrou v MOL Cupu a postupem do dalšího kola. Ani tohle už ale neplatí, ve středečním zápase prohrála Vysočina na hřišti Zbrojovky Brno 1:2 a s domácím pohárem se pro tuto sezónu loučí.

První příležitost zápasu si připsal brněnský Pašek, jeho hlavička ale mířila mimo tři tyče. Jihlava zahrozila centrem Blaiče a zakončením Hronka, který v obtížné pozici taktéž zařízení netrefil. Podobně si vedl i domácí Buchta. Poté těsně minul břevno jihlavský Dvořák, jeho spoluhráč Ikaunieks už pozornost Veselého vyzkoušel přímou střelou, brněnský gólman neměl problém. Na druhé straně Rakovan vychytal první hlavičku Jakuba Řezníčka, ale stejný hráč, opět hlavou, už ve 38. minutě skóre otevřel - 1:0. Domácí mohli ještě do přestávky náskok navýšit, ale Rakovan se vyznamenal, vychytal jak střelu Lacka, tak následnou dorážku Paška.  

Brno v tlaku pokračovalo i po přestávce, Vávra šel sám na Rakonana, ale branku nakonec minul. O chvíli později během závaru ve vlastním vápně zahrál jeden z Jihlavských rukou a Michal Škoda neměl s proměněním penalty problém - 2:0. Do hry se hosté zpět dostali v 57. minutě, kdy Urblík ze standardky neomylně našel Antonína Rosu, který umístil míč přesně k tyči. Blízko k vyrovnání byl Ikaunieks, ale po centru Batiojy byl tak překvapen chybou domácího beka, že zakončit nedokázal. V závěru si Jihlava vynutila tlak a přišly i šance. Nejblíže k dosažení druhé branky hostů byl Šamánek, ale jednou mířil těsně vedle a podruhé jeho hlaičku vyškrábl domácí Veselý.

FC Zbrojovka Brno - FC Vysočina Jihlava 2:1 (1:0)

Góly: 38. Řezníček, 51. Škoda – 57. Rosa. Rozhodčí: Váňa – Pelikán, Myška. Diváci: 1230.

Brno: Veselý – Jakub Šural, Vraštil, Sedlák, Lutonský – Buchta, Lacko – Pašek, Weber (75. Krejčí), Vávra (60. Kijanskas) – Řezníček (46. Škoda).

Jihlava: Rakovan – Blaić, Krejčí, Rosa, Mišůn – Hronek (80. Šamánek), Štěpánek, Urblík, Novotný (62. Batioja) – Ikaunieks (72. Rabušic), Dvořák.

Foto www.fcvysocina.cz

Štítky FC Vysočina Jihlava, FC Zbrojovka Brno, MOL Cup, Jakub Řezníček, Michal Škoda, Antonín Rosa, Jakub Šural

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výsledková mizérie pokračuje. Vysočina Jihlava prohrála v Brně 1:2 a vypadává z domácího poháru | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.