Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Trenér FC Vysočina Michal Hipp: Z týmu cítím velké odhodlání a natěšení na první duel

Fotbalisté FC Vysočina ještě nikdy v historii nezvítězili v úvodním utkání nejvyšší soutěže. Z pěti zápasů vždy dosáhli maximálně na remízu. Šestý pokus o výhru nese punc obrovské výzvy, neboť jihlavský tým se na úvod nového ročníku v sobotu 30. července od 15:00 hodin střetne s úřadujícím českým mistrem a aspirantem Ligy mistrů – Viktorií Plzeň!

Atraktivitu nadcházející bitvy zvyšuje odhodlání, které z posíleného kádru FC Vysočina po úspěšné letní přípravě zaznívá. Jak vidí šance svého týmu kouč Michal Hipp? „Z týmu cítím velké odhodlání a natěšení na úvodní duel proti úřadujícímu mistrovi a týmu ze špičky ligy. Každý zápas proti Plzni je svátkem nejen pro Jihlavu, ale i pro další české celky. Věřím, že je v našich silách odehrát kvalitní zápas a velkého favorita zaskočit.“

Náboj zápasu nepochybně dává i fakt, že si v sobotu odbude ligovou premiéru na plzeňské lavičce exjihlavský trenér Roman Pivarník. V roli kouče Bohemians byl proti FC Vysočina úspěšný. Jak se mu povede ve Viktorii? Změnil nějak herní projev Plzně? „Viděl jsem poslední čtyři plzeňské zápasy. Lze registrovat, že trenér Pivarník navázal na práci trenéra Krejčího. Kádr doznal minimální obměny a nemyslím si, že nastaly velké rozdíly v herním projevu. Přesto lze některé novinky vypozorovat například ve způsobu bránění standardních situací, kdy Plzeň odstoupila od kombinovaného bránění. Nyní brání zónově, což předtím předváděla i Bohemka,“ upozornil Hipp.

Během tiskové konference padla otázka na sled plzeňského zápasu proti Karabachu v kvalifikaci na Ligu mistrů. Trenér Jihlavy to však jako výhodu pro svůj tým nevidí: „Myslím si, že mistrovská Plzeň má natolik kvalitní kádr, že je schopná postavit dvě kvalitativně zhruba stejné jedenáctky.

Slovenský stratég bude kvůli zdravotním problémům několik hráčů: „Vedle dlouhodobě zraněných stoperů Tlustého a Mišůna se vznáší otazník také nad startem Hronka a Zoubeleho,“ doplnil kouč FC Vysočina.

 

Foto www.fcvysocina.cz | Zdroj FC Vysočina Jihlava

Štítky FC Vysočina Jihlava, Michal Hipp, FC Viktoria Plzeň, Liga mistrů UEFA, trenér, Bohemians 1905, Roman Pivarník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trenér FC Vysočina Michal Hipp: Z týmu cítím velké odhodlání a natěšení na první duel | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.