Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Oslabená jihlavská sestava dokonale zaskočila Příbram a po jasné výhře drží třetí místo DRFG Superligy

Výběr jihlavské malé kopané se vzepřel předzápasovým předpokladům a na hřišti Příbrami vyhrál po soudržném a bojovném výkonu vysoko 9:4. Před posledním zápasem DRFG Superligy tak nadále drží cennou třetí příčku v tabulce.

Jihlavští se před zápasem nenacházeli v dobrém rozpoložení. Kromě několika obvyklých opor chyběly i jejich náhradníci, vždyť na poslední chvíli dorazily trenérovi Lukášovi Staňkovi ještě tři omluvenky. Proti sedmičlennému torzu nastoupila naopak domácí, velmi posílená Příbram, za kterou nastoupili i čtyří prvoligoví hráči. To, že individuality dobrý výsledek nezaručí, se poté projevilo naplno.   

Začátek přesto patřil příbramskému výběru. Po brankách Macka a T. Pilíka byl stav po 8 minutách 2:0. Jihlava pak zahrozila třemi vyloženými šancemi, a protože se z toho domácí nepoučili, začaly jim do branky rychle padat góly. Během pouhé desetiminutovky jich nasázeli Jihlavané rovných šest! Brankostroj odšpuntoval Dvořáček, rychle na něj navázali Hron, Kriegsmann, Vacek a rovnou dvakrát Vyskočil. Většina těchto branek byla dosažena po rychlých protiútocích, kterým předcházely hrubé chyby domácích. Když se pak ve 29. minutě prosadil znovu Hron, bylo jasné, že se rodí překvapení.

I ve druhém poločase vycházela Jihlava z poctivé defenzívy. Příbranští zlepšili pohyb, ale přes jihlavský obranný val se dostávala těžko. Povedlo se to až v 50. minutě Mackovi, krátce po něm snížil na čtyřbrankový rozdíl Rom. Jakékoli úvahy domácích o případném obratu však utnul v 56. minutě Dvořáček a skóre v předposlední minutě upravil do konečné podoby kapitán Průcha.   

„Vítězství v Příbrami velice důležité. Navíc se nerodilo vůbec lehce a po omluvách to s námi nevypadalo příliš dobře. Všichni hráči odvedli na hřišti skvělý individuální výkon. Ty pak společně vytvořily skvělý tým, který nevypustil ani vteřinu zápasu,“ chválil výkon svého výběru trenér Lukáš Staněk. 

K poslednímu kolu letošního ročníku DRFG Superligy nastoupí Jihlava 8. června proti proti Milovicím. Pokud uspěje, udrží třetí místo v tabulce, což je, vzhledem k velmi kvalitní konkurenci, velký úspěch. „Třetí místo je náš cíl,“ potvrzuje jihlavský lodivod Staněk.

Příbram - Jihlava 4:9 (2:7)

Branky: 5. a 50. M. Macek, 8. T. Pilík, 53. Rom – 14. a 56. Dvořáček, 18. a 29. Hron, 23. a 24. Vyskočil, 19. Kriegsmann, 20. Vacek, 59. Průcha. Rozhodčí: Hanusek – Pakosta. ŽK: Kočí, P. Pilík, Branžovský – Vyskočil.

Příbram: Marek Branžovský – Martin Suchý, Zdeněk Buch, Pavel Pilík, Tomáš Pilík, Jakub Řezníček, Josef Trefný, Michal Macek, Ondřej Drašnar, Jan Mezera, Lukáš Rom, Aleš Bábíček, Aleš Kočí

Jihlava: Ladislav Derfl – Miloš Kriegsmann, David Vacek, Filip Dvořáček, Roman Vyskočil, Adam Průcha, Vojtěch Hron

Foto Malá kopaná Jihlava | Zdroj Malá kopaná Jihlava

Štítky 1. FK Příbram, FC Vysočina Jihlava, Michal Macek, Jakub Řezníček, Tomáš Pilík, Martin Suchý, Pavel Pilík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oslabená jihlavská sestava dokonale zaskočila Příbram a po jasné výhře drží třetí místo DRFG Superligy | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.